onsdag 19. november 2014

Kampen mot superbitchene av A. Audhild Solberg

Anne Bea er 12 år, går i 7A og er sånn ca nederst på rangstigen når det gjelder popularitet på skolen. Hun er født med noe som heter albinisme, som er en sykdom som blant annet fører til at du har hvitt hår, er veldig blek i huden og har dårlig syn. Anne Bea er det perfekte mobbeoffer for syvende trinns kuleste og mest populære jenter - Thea, Ronja og Shirin. Det er ganske forferdelig hvilke kommentarer og onde handlinger hun blir utsatt for fra denne gjengen, og skolehverdagen er av og til nesten ikke til å holde ut for Anne Bea.

Men hun har en bestevenn - klassekameraten Nils som er omtrent like utstøtt og upopulær som Anne Bea. De to svikter aldri hverandre, og når hun er sammen med Nils er Anne Bea både morsom og gøyal. Anne Bea har også et skjult talent - hun er nemlig vanvittig flink til å synge. Det er det imidlertid nesten ingen som vet. Nå skal det snart være taltentkonkurranse på skolen, og spørsmålet er jo om Anne Bea og Nils skal tørre å ta opp kampen med det populære guttebandet Føkk Jøstin med selve sjefsplageren Thea på vokal. For ikke å snakke om at alle jentene i 7A - unntatt Anne Bea selvfølgelig - har blitt spurt om å danse til.

Dette er en bok som overrasket meg så til de grader positivt. Den er både veldig trist til tider, og andre ganger utrolig morsom. Anne Bea og Nils er outsidere som vi lesere heier så innmari på. Og så setter boken fokus på et veldig viktig problem i skolen - nemlig mobbing. Jeg tror denne boken vil få flest jentelesere, og jeg anbefaler den på det sterkeste for ca. 5. - 7. trinn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar