torsdag 21. september 2017

Isilds vrede av John Olav Oldertrøen

Trym og foreldrene skal flytte til en gård de har overtatt etter mormor. Dagen før de reiser, opplever Trym plutselig at han ser og hører ting som ingen andre gjør. Når han har flyttet inn i sitt nye hjem på gården, treffer han på en underlig jente i skogen som heter Elise.

Trym er veldig forvirret men Elise leder ham frem til forståelse. Trym er en såkalt "halving" - det vil si at han kan leve både i den virkelige verden og hos de underjordiske eller i guderiket. Og nå trenger hele verden hjelp fra nettopp han og hans nye venninne Frida som har mange av de samme evnene.

På grunn av menneskenes forurensning, holder Yggdrasil - selve livstreet, på å dø. Isild står klar til å spre sin kulde utover jordkloden og sende verden inn i en ny istid. Det eneste som kan forhindre dette, er at Trym får tak i flasken med Isilds tårer og bringer den til Åsgård. Dette kan synes som en umulig oppgave, og store prøvelser må overvinnes dersom Trym og Frida skal lykkes.

Forfatteren har i denne boken blandet sin egen fantasi med elementer både fra norrøn mytologi og gammel overtro. Resultatet synes jeg har blitt en virkelig god og spennende historie der det underliggende budskapet er at vi må ta bedre vare på kloden vår. Anbefales på det sterkeste til både gutter og jenter fra 5. til 7. trinn.

1 kommentar: