onsdag 8. juni 2011

Dødslekene av Suzanne Collins

Landet Panem består av 12 distrikter der innbyggerne lever under svært ulike forhold. I hovedstaden Capitol bor presidenten, hans medhjelpere og de priviligerte. I distrikt 12 bor de fattigste, bl.a. 15 år gamle Katniss Everdeen som er svært dyktig med pil og bue.

Hvert år trekkes det ut 24 barn i alderen 12-18 år fra alle distriktene for å delta i de TV-overførte dødslekene. Det er en kamp på liv og død der bare én vinner står levende igjen. Katniss og gutten Peeta skal delta fra Distrikt 12. De føres til hovedstaden Capitol der de i dagene før kampene starter deltar i trening, intervjuer og parader. Samtidig har de egne team som styler og ordner dem slik at de skal se flottest mulig ut. Og så starter dødslekene på en kunstig anlagt arena der presidenten har alle muligheter til å styre det som skjer.

Dette er første bok i en serie på tre. Den er utrolig spennende, men veldig rå og brutal. Samtidig er den til ettertanke i dagens samfunn der reality-TV snart ikke kjenner noen grenser. Den passer først og fremst for 7. klasse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar