lørdag 31. mars 2012

Annalisas dagbok av Mariangela Cacace

Annalisa er 13 år - snart 14 - og bor i bydelen Forcella i Napoli i Italia. Der bor hun i en leilighet sammen med foreldrene sine og storesøsteren Manuela. Annalisa er som tenåringer flest - hun er opptatt av venninnene sine, popstjerner, kjæresten Francesco. Hun er livsglad og nyter livet, og mest av alt ønsker hun seg en blå scooter til bursdagen sin slik at hun kan suse rundt og føle seg fri.

Annalisa bor imidlertid i et svært farlig strøk. I Forcella holder nemlig en av Napolis kriminelle mafiafamilier til. Meldemmene av Familien er svært synlige i bybildet og alle frykter dem. Uansett hva Familien er involvert i, gjelder mafiaens lov Omertà - det vil si at ingen har sett eller hørt noe av hva som har skjedd.

En dag Annalisa er ute med venninnene sine i gata, befinner hun seg plutselig på feil sted til feil tid. Denne boken er ikke en oppdiktet historie, men beretningen om den virkelige Annalisa. Historien er en blanding av hennes egne dagboknotater og forfatterens fortelling.

Dette er en god, gripende og lettlest bok for de eldste elevene, og jeg tror speiselt jenter i 6. og 7. klasse vil like denne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar