tirsdag 5. juni 2012

Ildprøven av Lena Kaaberbøl

Clara er tilsynelatende en helt alminnelig jente som går i 5. klasse og bor alene sammen med moren sin. En dag blir hun angrepet av en stor, svart katt som klorer henne og slikker blodet hennes. Clara blir syk, og medisinen hun får av legen ser ikke ut til å hjelpe. Da tar moren henne med i bilen og kjører ut i ødemarken til den mystiske Tante Isa, som Clara aldri har møtt før.

Tante Isa tror at Clara er en villheks - akkurat som henne. En god villheks kan ferdes i den ville verden som har helt andre lover og regler enn den alminnelige verdenen. En villheks har stor kjærlighet til dyr og kan på en måte kommunisere med dem. En villheks er en som snakker sant og som aldri tar noe fra naturen uten å gi noe igjen. Tante Isa gjør Clara frisk igjen og tar henne i lære for at hun skal utvikle evnene sine som villheks.

Det finnes også farer i den ville verden, og den onde Kimæra er ute etter Clara fra første stund. Clara har slett ikke rukket å bli sikker på evnene sine før hun må forsvare seg i Ravnekjelen foran alle de andre villheksene. Det er Clara mot Kimæra, og Clara må igjennom store ildprøver for å bevise at hun er en virkelig villheks.

Dette synes jeg var en virkelig god og spennende bok, og den ble kåret til beste barnebok i Danmark i 2012. Den er ganske lett å lese, og passer nok best for jenter fra ca. 10 år. Ildprøven er første bok i serien Villheks, og jeg gleder meg til bok nummer to kommer til høsten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar