søndag 17. november 2013

Serien Dauinger av Arne Berggren

Bøkene "Ute av tiden" og "Rubinen" er de to første i trilogien Dauinger av Arne Berggren.

Steffen må ofte være med faren på jobb rundt omkring, og det er fryktelig kjedelig. Han må nemlig stort sett bli sittende i en låst bil, mens faren "jobber" inne i fremmede hus. Det Steffen ikke vet i begynnelsen av første bok, er at faren er såkalt spøkelsesjeger som skal hjelpe døde mennesker som henger igjen i den virkelige verden over på den andre siden.
Nysgjerrigheten tar overhånd for Steffen på et tidspunkt, og han trosser farens formaninger og går ut av bilen. For hva kan egentlig skje?

Det blir en skremmende opplevelse for Steffen, for det blir klart at også han kan se og kommunisere med de døde - eller Dauinger som de kalles. Enda verre skal det bli når han oppdager at han selv er en av dem. Han er egentlig verken det ene eller det andre mens hans fysiske legeme svever mellom liv og død i koma på sykehuset etter en bilulykke der også moren hans omkom.

Steffen bestemmer seg for å bruke sin tilværelse til å hjelpe andre, og dette prosjektet kommer klart frem i bok to "Rubinen". Sammen med Dauingkompisen Tobias og den høyst levende Yasmin med evner til å kommunisere med de døde, tar han fatt på jobben med å forhindre at en kirkegård blir gravd opp for å gi plass til et nytt fornøyelsessenter.

Dette er bøker for de som liker spenning samt tanken på at det finnes gjenferd og spøkelser og mer mellom himmel og jord enn det vi kan forklare. Siste bok i serien kommer snart. Anbefales for både gutter og jenter fra 5. klasse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar