mandag 15. juni 2015

I sjuende himmel - not av Mari Kjetun

Lind går i syvende klasse, er ganske liten og opptatt av ting som matte og forskning. Hun er ikke akkurat blant de populære i klassen, men hun har bestevenninnen Hilde. Eller hun hadde i hvert fall, for Hilde har blitt så annerledes og har begynt å henge med en av klassens sjefer - Britt.

Det er en sjef til i klassen - den vakre Charlotte som en dag bestemmer at klassens jenter skal deles inn i gjenger. Lind skjønner at hun kommer til å bli valgt helt til slutt, og bestemmer seg for at hun heller vil være den eneste som står utenfor alle gjengene.

Lind er lei av å være en utstøtt med nerdestempel, og hun bestemmer seg for å bli ny, interessant, feminin og populær. Dessuten skal hun komme på forelsketlisten til Leo. Men det er ikke så lett, og hun vikler seg inn i mange løgner og dumme avgjørelser. Og det eneste hun egentlig ønsker seg er å få Hilde tilbake som god, gammel bestevenninne.

Det skal imidlertid komme en ny elev i klassen - Janne - som Lind skal være fadder for, og Lind er innstilt på å legge alt til rette for at de to skal bli perlevenner.

Det er mye vondt som skjer for Lind - både som andre gjør mot henne og ting hun er skyld i selv. Likevel gir hun ikke opp, og det kommer hjelp fra personer rundt henne.

Veldig bra bok synes jeg - om å forsøke å passe inn, om vennskap og uvennskap, om morellsteinspytting og om hvor vanskelig livet kan oppleves akkurat i denne alderen. Også er det morsomt. Passer for lesere på 6. og 7. trinn - og kanskje spesielt for jenter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar