onsdag 6. september 2017

Et hundeliv av Arne Svingen

Da hunden Basse var valp ble han funnet i en plastpose i en søppelcontainer av Kjell som har tatt seg av han i alle år etterpå. De bor sammen i en rotete leilighet, og selv om de to er verdens beste venner, så blir det ofte litt tilfeldig med mat og turer på Basse. Kjell er nemlig narkoman og kalles Narko-Kjell. Det er ikke få ganger Basse må redde Kjell - enten ved å ta seg av kriminelle som skal banke opp Kjell eller ved å holde liv i ham når han har tatt for mye dop.

En dag står 13 år gamle Gusto utenfor døren. Han er halvbroren til Kjell. Han har kommet fordi deres felles mor er lagt inn på sykehus og fordi Gusto risikerer å havne i fosterhjem hvis ikke Kjell kan slutte med narkotika og flytte hjem for å ta seg av Gusto. Dette er tilsynelatende en altfor stor oppgave for Narko-Kjell, men han bestemmer seg for å gjøre et forsøk. Han tar mange dumme avgjørelser i dagene som følger, og Basse får det travlere enn noen gang med å redde Kjell og dermed også Gusto.

Dette er en bok der historien ses gjennom øynene til hunden Basse, for det er han som er fortelleren. Dette fungerer veldig bra i denne boken, og hvor deilig hadde det ikke vært om alle kunne ha en så lojal og klok bestevenn som Basse. Jeg likte boken godt, og den passer for både gutter og jenter på 6. og 7. trinn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar