tirsdag 29. mai 2018

Nørd av Mina Lystad

Marie har akkurat begynt på ungdomskolen. Hun er en helt vanlig jente - og kjedelig synes hun selv. Sjefen i klassen er Heddy som har det nydeligste håret, som skriver en kjempepopulær blogg og som sammen med venninnen Julia utgjør en både fryktet og beundret duo. De bryr seg ikke det minste om Marie, men det gjør ikke så mye for Marie har bestevennen Espen i parallellklassen som er kul og snill og ikke bryr seg det minste om å bli likt av de populære på skolen.

En dag får klassen en nettoppgave på skolen. De skal lage ett eller annet innslag med sosiale medier eller blogg, og dette er rene marerittet for Marie. Til tross for at hun har en mor som er blogger på heltid, så er hun ikke interessert og aner ikke hvordan hun skal løse oppgaven. Espen synes hun gjør så mange morsomme ting, og han finner ut at de skal lage en blogg der Marie løser ulike hverdagssituasjoner på sin morsomme og klønete måte.

Bloggen, som heter "nørd", blir en stor suksess, og plutselig vil Heddy og Julia være bestevenninner med Marie. Marie nyter den nye populariteten, og hun trekkes mellom dette nye vennskapet og lojaliteten til Espen. Hun feilbedømmer sine nye venninner, og går plutselig litt for langt for å holde på populariteten. Det hjelper heller ikke på situasjonen at Espen, som Marie har begynt å skjønne at hun er forelsket i, ser ut til å bli sammen med en annen jente.

Jeg synes dette er en veldig god bok om vennskap, forelskelse og livet på sosiale medier. Anbefales for både gutter og jenter fra 5. trinn og oppover. Egner seg også til høytlesning.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar