lørdag 26. november 2011

Høsten av Jan Henrik Nielsen

En mystisk sykdom har utryddet det meste liv på jorden. Søstrene Nanna og Fride har levd mange år nede i en bunker ute på en øy sammen med faren sin for å unngå smitte. De holder snart ikke ut det innestengte livet under jorden lenger, og en dag må de bare komme seg opp og ut. Ikke før har de begynt å nyte livet utenfor bunkeren før faren får sykdommen. Jentene blir sendt på den lange og farefulle ferden inn mot byen for å finne medisin.

Det er en øde og ødelagt verden jentene møter, og de vet aldri hva som møter dem rundt neste sving. Finnes det mat og medsiner noe sted? Vil de klare å redde faren før det er for sent? Finnes det i det hele tatt noe annet levende enn dem?

Denne historien er hva vi kaller en dystopi. Det vil si at samfunnet slik vi kjenner det har brutt sammen og at verden ikke lenger er et godt sted å være. Det er en annerledes bok enn de fleste er vant til å lese, men jeg synes den er veldig god. Det er ofte både skummelt og spennende også. Jeg vil anbefale den for en moden leser fra 12 år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar