torsdag 24. november 2011

Skyggene av Jacqueline West

Olivia er 11 år og flytter til et svært gammelt hus med foreldrene sine. Huset har mange rom, kriker og kroker og mange malerier som sitter bom fast på veggene. Siden foreldrene til Olivia er mattenerder, har hun mange muligheter til å utforske det nye hjemmet sitt.

Hun synes det er noe veldig rart med alle de gamle maleriene, og ved hjelp av noen spesielle briller hun finner, har hun evnen til å forsvinne inn i bildene. Der inne er det fullt av liv, og det blir fort klart at det er noen mørke, truende og farlige krefter som er i sving. Men hvem eller hva er de?

Det er ikke bare maleriene det er noe rart med i dette huset. Det dukker også opp tre svært gamle, snakkende katter. Men er de venner, eller er de på det ondes side? Dette er bare noe av det Olivia er nødt til å finne ut av før de onde kreftene får overtaket over henne og huset.

Denne boken er både spennende og skummel, og burde falle godt i smak hos alle som liker fantasy. Den er første bok i serien Bortenfor-bøkene, men det er likevel en avluttet historie i denne boken - i hvert fall nesten. Anbefales fra ca. 5. klasse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar