tirsdag 6. desember 2011

Himmelfallen av Brian Selznick

Mange har lest boken "Oppfinnelsen av Hugo Cabret", og her har forfatteren laget en ny flott bok der historiene fortelles like mye i bilder som i ord.

To historier fortelles parallellt. Den ene foregår i 1977 og handler om Ben. Han er døv og bor hos slektninger etter at moren hans døde i en ulykke. Han lengter veldig etter faren som han aldri har møtt. Mens han ligger på sykehus etter et lynnedslag, benytter han anledningen til å stikke av til New York for å prøve å finne faren. De eneste ledetrådene han har er et fornavn og navn og adresse til en bokhandel. Historien til Ben fortelles i tekst.

Den andre historien foregår i 1927 og handler om Rose. Hun er også døv, bor alene med faren og er veldig ensom. Hun har utsikt mot New York der moren arbeider i lange perioder om gangen. Også Rose rømmer til New York, men møtet med moren blir slett ikke som hun hadde håpet, og hun rømmer igjen. Historien til Rose fortelles i bilder, og i illustrasjonene er det noe engelsk tekst.

Fortellingene om Ben og Rose møtes til slutt og flettes vakkert sammen i både tekst og bilder. Dette er en flott bok med to interessante historier, og som også gir et godt innblikk i livet som døv. Anbefales til modne lesere i 6. og 7. klasse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar