fredag 5. oktober 2012

Absolutt ukyssa av Nina E. Grøntvedt

Dette er andre bok om bestevenninnene Oda og Helle. Oda går i syvende klasse mens Helle går i sjette, og Oda begynner å føle at de kanskje utvikler seg i litt ulikt tempo for tiden. Oda har nemlig begynt å bli opptatt av forelskelse - noe som Helle fortsatt synes bare er ekkelt. Det blir ikke bedre av at den gutten Oda er helt dødsforelsket i, er Stian - storebroren til Helle.

Det flytter etter hvert inn en ny familie i nabohuset - noe som gjør detektivvenninnene veldig nysgjerrige. Oda kommer imidlertid opp i en fryktelig flau situasjon som gjør at hun lenge nekter å blir kjent med den nye gutten Alfie. Hun holder seg derfor unna og blir sjalu mens Helle blir kjempegode venner med ham og leker med ham stadig vekk. Oda blir dermed ganske ensom, lei seg og føler at også vennskapet med Helle nærmest er forbi.

Mye av boken er skrevet i dagbokform, og det er mange illustrasjoner. Den er ganske lang, men er egentlig lett å lese. Historien handler veldig mye om vennskap og forelskelse og er så avgjort mest en jentebok. Fra ca. 5. klasse,

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar