torsdag 27. september 2012

Serien Mareritt

Dette er de to første bøkene i den nye grøsserserien Mareritt. Forlaget skriver at dette er en skrekkserie for dem som ikke er redde for noe som helst.....

I boken "Den siste utfordringen" har Adam og Simon en lek der de bytter på å utfordre den andre til å gjøre noe han egentlig ikke tør. Sist utfordret Adam Simon til dykking på havna. Adam har trodd at det gikk greit selv om han løp hjem før Simon kom opp etter siste dykk.

Nå har Simon utfordret Adam til ulike prøvelser på kirkegården om natten, men det er noe som ikke stemmer. Adam kommer stadig i virkelig livsfare, og Simon gjør lite eller ingenting for å hjelpe. Det er noe veldig rart med Simon, og Adam oppdager det for sent.

I boken "Gjenferd" har vi en hovedperson vi ikke får vite navnet på. Pappaen hans har fått ny kjæreste, og de flytter inn hos henne og datteren Dorothea. Det er noe rart med Dorothea, og hovedpersonen finner noen avisutklipp som viser at Dorothea egentlig ikke skulle være blant dem. Dorothea derimot klamrer seg til de levende, hun søker hevn, og målet hennes er sønnen til morens nye kjæreste.

Dette er spennende og litt ekle grøsserbøker. De kan minne litt om Marg & Bein serien, men er tynnere og lettere å lese. Passer for både jenter og gutter fra 4. - 7. klasse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar