onsdag 5. september 2012

Trollbundet av Jacqueline West

Dette er andre bok i Bortenfor-serien, om Olivia 11 år som er nyinnflyttet i et gammelt hus i Linden Street.

Etter at Olivia ødela brillene hun trenger for å kunne komme seg inn i maleriene på veggen, har hun ikke lenger denne muligheten uten å få hjelp av en av de tre snakkende kattene i huset. Siden de tidligere beboerne av huset hennes var hekser og drev med trolldom, blir Olivia etter hvert besatt av å finne en svartebok med trylleformularer. Olivia tror hun har full kontroll, men det kan isteden virke som det er selve huset som styrer henne akkurat som det vil. De tre kattene forsøker så godt de kan å beskytte Olivia, men hun forstår det ikke selv før det nesten er for sent.

To av nabokonene i Linden Street viser seg å være noe ganske annet enn de gir seg ut for – en blir en nyttig hjelper for Olivia mens den andre viser seg å være en fiende i ferd med å inngå en allianse med en virkelig farlig og ond heks fra fortiden.

Å hjelpe gutten Morton, som sitter fast i maleriet fra tidligere tider, blir etter hvert viktig for Olivia. Det blir også viktig for henne å finne ut hvem som er på hennes side. Og hva med den pussige gutten Rutherford som dukker opp hos en av naboene – er han bare fryktelig irriterende, eller kan han faktisk være til hjelp?

Dette er en riktig spennende og god fantasyserie for 5. – 7. klasse. Les også min omtale av den første boken i serien – Skyggene. Første bok bør absolutt leses før man leser denne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar