fredag 7. september 2012

Viridians blod av Lene Kaaberbøl

Dette er andre bok i serien Villheks, og jeg anbefaler veldig at du leser omtalen min av den første boken også. Den heter Ildprøven, og du finner den her på bloggen.

Clara er på helgebesøk hos faren sin da en tårnfalk stuper mot henne og avleverer en lapp. Den er fra villheksen Shanaia som ber Clara møte henne et bestemt sted i villverdenen. Det viser seg at den onde Kimæra har tatt barndomsstedet hennes fra henne, og Shanaia ønsker seg det tilbake.

Claras bestevenn Oscar har ikke hekseevner, men han kan likevel være med Clara inn i villverdenen. Kimæra bruker ham som lokkemat for å få tak i Clara, og en dag Oscar er ute og går tur med hunden sin blir han borte. De voksne og politiet leter etter ham, men Clara forstår at han er tatt og at bare hun kan finne ham. Hun sniker seg ut om natten og inn i villverdenen. Der finner hun at både Oscar, Shanaia og tante Isa holdes som gisler av Kimæra. Det er bare Clara som kan redde dem ved nok en gang å beseire Kimæra.

Clara hjemsøkes hele tiden av et budskap som hun ikke forstår - nemlig HUSK VIRIDIANS BLOD. Det skal store prøvelser og et voldsomt oppgjør med Kimæra til før hun skjønner sammenhengen mellom villheksen Viridian som levde for fire hundre år siden og henne selv.

Dette er en kjempespennende fortsettelse av den første boken Ildprøven, og den bør man lese før man leser denne. Jeg tror alle som liker fantasy vil elske denne serien, og kanskje spesielt jenter. Passer fra 4./5. klasse

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar