lørdag 24. november 2012

Pym Pettersons mislykka familie av Heidi Linde

Jeg sier det like godt med en gang: Dette er en herlig og morsom bok om en herlig og morsom jente - nemlig Pym på 11 år.

Pym bor sammen med mor, far og 2 år eldre tvillingsøsken som hun stadig er i krangel med. Pym synes at alt hjemme hos dem er så mislykket, og den dagen de får i norskoppgave å skrive og fremføre en helt sann historie om familien sin, får hun skikkelig problemer. For hva skal vel hun skrive om? Hjemme hos henne skjer det jo ikke noe spennende og det meste blir mislykket - selv det merkelige navnet hennes Pym ble til ved en misforståelse. Men kanskje er det ikke så kjedelig hjemme hos henne som hun selv tror...

Pym kommer stadig opp i flaue, vanskelige og morsomme situasjoner, og hun løser dem som best hun kan. Man kan vel trygt si at de valgene hun tar ikke alltid er like gjennomtenkte.

Dette synes jeg altså var en skikkelig morsom og bra bok, og jeg gleder meg til å lese neste bok om Pym. Jeg tror særlig jenter, men også gutter, vil like denne. Passer i hvert fall fra 4. klasse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar