torsdag 18. september 2014

Juni og jotnene av Sissel Chipman

Her befinner vi oss i et fantasyunivers der mennesker er i mindretall og lever på et eget bevoktet område. Utenfor dette området er det jotner, troll, alver og mye annet som regjerer.

Målfrid og Tora er to jotner som lever av å selge det mystiske middelet ank-bot, og nå er de i skikkelig vanskeligheter for de ligger på etterskudd med leveransen til den fryktede Grev Holman. Ank-bot kan de bare skaffe ved å sende en ung menneskejente gjennom en portal i skogen og inn i en farefull verden. Den siste jenta de sendte gjennom portalen dukket ikke opp igjen til avtalt tid, og må antas å være død. Nye menneskebarn er ikke lett å få tak i. Målfrid gjør likevel et forsøk og begir seg i vei til menneskenes territorie. Der lever foreldreløse Juni som akkurat er i ferd med å rømme til alvenes skog i et håp om å kunne bli værende der. Hun er akkurat det Målfrid trenger til sin plan, men Juni viser seg å ikke være helt som de andre jentene jotnene har hatt klørne i.

Dette er en litt morsom og spennende bok fra en fantasyverden der gode og onde krefter kjemper mot hverandre. Det blir imidlertid aldri for skummelt eller ekkelt, og boken kan gjerne leses fra 4. klasse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar