mandag 27. oktober 2014

Barna som forsvant : statsminister Fahr & Sønn av Lars Joachim Grimstad

Finn Fahr er sønnen til Teddy Fahr - tidligere taxisjåfør, nå ny statsminister i Norge! Teddy Fahr hørte i mange år på alle taxikundene som klaget over alt som var galt, og til slutt bestemte han seg for å stifte Merpartiet som skulle sørge for å gi folk mer av det de ville ha og mindre av alt de ikke likte. Teddy Fahr ble valgt til statsminister ved å love folk færre regninger i postkassa, varmere vann i bassengene, kaldere brus i butikken, mer sjokolade i bunnen av kroneisen og stillonger som ikke klør.

På besøk til den nye statsministeren kommer lederen av Nord-Boresia og han har med seg en meget spesiell gave til familien Fahr - nemlig en av hans sønner: Kim Il-Im. Dermed har Finn plutselig fått en helt ny bror. Det er jo litt uvant i begynnelsen, men Finn oppdager at han ganske snart liker sin nye, litt pussige bror, som de bare kaller Kimmelim.

Teddy Fahr har store problemer med å takle sin nye stilling som statsminister, og det blir etter hvert mistanke om at noen forsøker å sabotere hans tiltak og posisjon. Samtidig begynner det å forsvinne barn sporløst rundt omkring i byen. Sammen med venninnen Sunniva begynner Finn og Kimmelim å snuse rundt for å finne ut hva som skjer. Politiet virker jo ikke som de er så veldig interessert i disse forsvunne barna.

Dette er en skikkelig bra bok som har mye å by på: Spenning, humor og tøys og tull. Den er på nesten 300 sider, og krever en litt god leser. Den anbefales for både gutter og jenter fra ca. 5. - 7. klasse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar