fredag 25. desember 2015

Den hjemsøkte trappa av Jonathan Stroud

Handlingen finner sted i London 50 år etter at det store problemet begynte - nemlig at gjenferder og spøkelser hjemsøker England. Barn med spesielle evner blir brukt som agenter for å oppsøke og utslette de farlige åndene.

Lucy er en slik spøkelsesjeger som kommer til London og får jobb hos et lite agentbyrå drevet av Anthony Lockwood. Etter et oppdrag som går helt galt, står de plutselig i en svært vanskelig økonomisk situasjon. De trenger en sak som kan få dem på fote igjen og samtidig gjøre dem kjente og gi dem berømmelse slik at nye kunder vil velge dem. Og plutselig oppsøkes de av en kunde som av en eller annen merkelig grunn har valgt akkurat dem til et krevende og farlig oppdrag. De står foran en livsfarlig natt i Combe Carey - Englands mest hjemsøkte hus. Det skal vise seg at de har grunn til å frykte mer enn de mange gjenferdene.

Dette er en spennende bok om spøkelser og onde ånder med ekle og bloddryppende innslag. Den er noe krevende å lese, og passer derfor best for gode lesere på 6. og 7. trinn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar