onsdag 9. desember 2015

Jacob og hunden av Liv Frohde

En hund ligger trofast ved sin eiers seng uten å ha fått verken mat eller drikke på på flere dager. Til slutt skjønner den at eieren er død, og den kommer seg ut av et åpent vindu for å søke lykken et annet sted.

Samtidig mange mil unna våkner Jacob en morgen og finner ut at hunden hans Buster har dødd i løpet av natten. Jacob er utrøstelig, og han vil slett ikke ha en nye hund som erstatning for Buster.

Det blir sommerferie, og Jacob og foreldrene reiser ut til sommerhuset sitt. Der oppdager Jacob en tynn, svart hund med spisse ører og hvite sokker som uler i hagen deres. Jacob vil først ikke ha noe med hunden å gjøre, for det er ingen som kan erstatte tapet av Buster. Men hunden fortsetter å dukke opp, og Jacob klarer etter hvert ikke annet enn å bry seg om hunden. Det virker ikke som det er noen som eier den, og kanskje, kanskje går det an å bli glad i en annen hund etter Buster likevel?

Dette er en varm historie om kjærligheten mellom en gutt og en hund, og boken har koselige illustrasjoner. Alle som er glade i hunder vil nok elske denne boken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar