tirsdag 1. november 2016

Discosatan av Vera Micaelsen

Kine er 12 år og drømmer om å gjøre det stort innen dansen. Hun har imidlertid en rar og egenartet stil, og får det ikke helt til. Ikke har moren råd til å betale for private dansetimer og dyre danseantrekk heller, og det virker derfor ganske urealistisk å komme opp på nivå med klassens dansestjerner Anastasia og Marina.

Så møter Kine en kveld en meget spesiell dame som viser seg å være Djevelen selv. Hun er ute etter å gjøre en byttehandel. Kine skal bli verdensmester i discojazz, men til gjengjeld må hun overgi sjelen sin til Djevelen. Etter litt betenkningstid finner Kine ut at denne sjansen vil hun ta, for hva kan egentlig gå galt?

Umiddelbart begynner ting å skje. Kine danser som en drøm, og blir snart den store stjernen som dansestudioet vil satse på. Hun får gratis privattimer, og en utstyrsleverandør vil sponse henne. Men samtidig forandrer Kine seg, og den sympatiske ståpåjenta vi møter i begynnelsen av historien er snart ikke til å kjenne igjen.

Hvor langt er Kine egentlig villig til å gå for å nå drømmene sine, og kan det tenkes at prisen hun må betale er for høy? Og er det i det hele tatt mulig å komme seg ut av en avtale med Djevelen?

Denne boken har det meste - humor, spenning, drama og spørsmål til ettertanke. Tror den vil fenge jenter mest, og anbefales på det sterkeste til elever på særlig sjette og syvende trinn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar