torsdag 17. november 2016

Tante Grusom av David Walliams

Stella er 12 år og våkner en morgen innsurret i bandasjer fra topp til tå. Hun husker ikke stort av det som har skjedd, men hun blir fortalt at hun overlevde en bilulykke der begge foreldrene hennes døde. Denne ulykkelige hendelsen har ført til at Stella nå er arvingen til Saxby herregård.

Det er imidlertid en person som gjerne vil slå kloa i herregården selv, og som virkelig hater at Stella skal overta denne. Det er tante Alberta, eller tante Grusom som Stella etterhvert kaller henne. Alberta er et fryktelig menneske, og sammen med sin enorme, spesialtrente bayerske fjellugle gjør hun alt hun kan for å tvinge Stella til å røpe hvor hennes far har gjemt skjøtet på eiendommen. Alberta eier virkelig ingen skrupler når det gjelder å få tak i herregården, og hun er bokstavelig talt beredt til å gå over lik for å få viljen sin.

Når Stella en dag innelåst i kullkjelleren treffer på den underlige gutten Sot, er hun ikke lenger alene i kampen mot tanten. De to barna fra forskjellige tider må imidlertid igjennom store prøvelser i sitt forsøk på å stoppe Alberta.

Tullete og tøysete fortelling fra ende til annen, men likevel en spennende og morsom bok med mye action. Anbefales for både gutter og jenter fra ca. 5. klasse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar