torsdag 14. desember 2017

De døde ser deg av Alexander Løken

Liv er 16 år og bok i Tokyo som datter av den norske ambassadøren. Hun er smittet av den forferdelige likpesten, og hun har bare et halvt år igjen å leve. Liv har en mørk hemmelighet. Ikke bare kan hun se og kommunisere med de døde; hun er også en nekromantiker - en som kan mane frem døde, hvileløse sjeler.

Everest Brox er verdens rikeste, unge person. Han har i hovedsak skaffet seg penger og makt ved å overvåke mennesker digitalt og dermed få kjennskap til alle deres hemmeligheter. Han higer etter stadig større makt, og har funnet ut at han kan bruke evnene til Liv og andre nekromantikere til å komme i kontakt med hvileløse, som igjen kan utføre oppdrag ingen levende personer kan klare. Everest Brox er en ond mann, og hans hensikter med ungdommene han kidnapper er alt annet enn gode. Han bruker blant annet trusler mot deres familiemedlemmer for å få dem til å samarbeide, og for Liv er det aller viktigste å beskytte lillesøsteren Mia.

Dette er en spennende og god fantasy der spøkelser og gjenferd spiller en like stor rolle i fortellingen som de levende. Det er en historie der gode og onde krefter er i stadig kamp mot hverandre. Passer for både jenter og gutter på syvende trinn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar