mandag 17. desember 2018

Det du ikke vet om Vilde av Nicolai Houm

Vilde, snart 13, og moren har flyttet for å få en ny start. Nytt sted, ny skole og ny klasse. Den første dagen i den nye klassen skal Vilde holde et foredrag om faren sin, og hun forteller om en pappa som bor i Afrika, jobber i et reservat og tar seg av forlatte dyr - særlig tigerunger. Det er bare ett stort problem: Ikke noe av det hun forteller er sant - faren er et helt annet sted.

Noe som er sant, er at Vilde har en drøm om å være forfatter, og hun har sendt inn en rekke noveller til et forlag. Det er også sant at hun er god til å danse, men blir redd for å vise det på skolen for ikke å bli uvenner med klassens mest populære jente. Det er også sant at det blir veldig vanskelig å være Vilde når hun slites mellom å henge med klassens populære gjeng og den eneste jenta som virkelig viser seg å være en venn.

Jeg synes dette var en veldig fin bok om å være nesten tenåring, om å prøve å passe inn og om å ha en vond hemmelighet i livet som henger over deg som en mørk sky. Anbefales for 5. - 7. trinn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar