mandag 14. januar 2019

Ingenlund : Morrigans forbannelse av Jessica Townsend

Morrigan er ett av de forbannede barna. Det betyr blant annet at hun stort sett får skylden for alt som går galt overalt hvor hun er i nærheten. Enda verre er det imidlertid at det betyr at hun vil dø ved midnatt på 11-årsdagen sin. Det virker ikke som faren og stemoren hennes er spesielt glade i henne - eller kanskje er det en mekanisme for å beskytte seg selv siden de vet at de snart skal miste henne.

På 11-årsdagen til Morrigan ser det ut til at forbannelsen skal gå i oppfyllelse, men så dukker Jupiter opp når det ser som mørkest ut. Han tar henne med seg på en utrolig reise som ender opp i dimensjonen som heter Ingenlund. Her begynner en svært lang periode med opptaksprøver for å teste om Morrigan er blant de ni utvalgte som blir tatt opp i det Vunderlige Selskap. Hvis hun lykkes med dette, vil hun for alltid kunne bli i Ingenlund og aldri mer tenke på å måtte tilbake til forbannelsen og livet i hennes virkelige verden.

Dette er spenning i et fantasyunivers fullt av eventyrlige skapninger og hendelser. Det har blitt sagt at de som liker Harry Potter bøkene også vil like Ingenlund. Om det stemmer, gjenstår å se. Men for de som liker spenning, fantasy og eventyrverdener, så er det ingen tvil om at de finner alt dette i denne boken. Anbefales for mellomtrinnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar