fredag 21. oktober 2011

Hvis du elsker meg av Anneli Klepp

I denne boken er det fire historier som delvis går i hverandre underveis og som flettes sammen til én til slutt. Alle hovedpersonene går i 6. og 7. klasse, og vi følger dem de aller siste dagene før sommerferien.

Jonas er en god gutt, men han er rasende på moren sin som har flyttet sammen med en kjæreste som ikke er snill mot verken moren eller Jonas. Under en billulykke ser Jonas sitt snitt til å rømme fra alt sammen og søke tilflukt i et tomt hus som står til salgs.

Georg er en hyggelig, tenkende type som er utrolig forelsket i Julia. Han elsker å male, og er opptatt av å slippe og bli med foreldrene på campingtur i sommerferien.

Julia er pen, men også tøff og sint. Hun har foreldre som er veldig opptatt av jobbene sine, og Julia føler hun blir totalt oversett av dem. Da lillebroren havner på sykehus, blir hun overlatt helt til seg selv, og akkurat en av disse dagene får hun mensen. Julia har det så vondt inni seg at hun reagerer med å være skikkelig slem mot Anne som har vært bestevenninnen hennes siden 1. klasse.

Anne er rolig og klok, og hun blir fryktelig lei seg når Julia sier at vennskapet deres er over. Moren til Anne er død, og faren har hatt så nok med sin egen sorg at han nesten helt har glemt Anne og hennes behov.

Disse fire hovedpersonene og deres historier flettes altså sammen, og helt sentralt i dette står et gammelt hus som er til salgs - det huset som Jonas gjemmer seg i.

Jeg likte denne boken kjempegodt. Den er ikke for de som vil ha masse spenning og action. Men dette er veldig gode hverdagshistorier fra selve livet, og det er spennende nok på sin måte. Boken passer egentlig for både gutter og jenter, men jeg tror nok det er jentene som vil like den best. For en litt moden leser fra 5. klasse og oppover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar