mandag 14. oktober 2019

Benny går berserk av Tom Erik Fure

Benny bare elsker julen og alle julens faste tradisjoner. Han kan ikke tenke seg noe bedre enn å feire jul akkurat slik den alltid har vært feiret, og så med snø selvfølgelig. Sjokket blir derfor gigantisk da foreldrene to dager før jul forteller at i år skal de feire julen på Gran Canaria. Dette kan bare ikke Benny finne seg i. Situasjonen blir ikke noe bedre av at den gamle naboen han er så glad i, Magda-Rose, heller ikke har et snev av julestemning. Hun skal derimot tvangsflyttes til aldershjem rett før julaften.

Benny må finne på noe - han må for all del sørge for at det ikke blir noe av den fryktelige sydenturen. Han setter i gang en rekke tiltak, og jeg vil bare advare om at alle påfunnene hans absolutt ikke er noe man bør prøve hjemme! Han får dessuten hjelp av Magda-Rose, som har full forståelse for hans opprør mot foreldrenes planer. Hele prosjektet til Benny styrer rett mot katastrofe, og det store spørsmålet er jo om han klarer å forhindre at familien tilbringer julen på Gran Canaria.

Jeg synes dette var en ganske så morsom bok, og jeg vil anbefale den i hvert fall fra 4. klasse og oppover. Jeg tror også den kan fungere fint til høytlesning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar