søndag 30. desember 2012

Rubinrød av Kerstin Gier

Dette er første boken i trilogien om 16 år gamle Gwendolyn. Hun vokser opp i London i en spesiell familie som skjuler mange hemmeligheter. En i familien har arvet et sjeldent tidsreisegen, og Gwendolyns kusine, Charlotte, har hele livet blitt forberedt på at hun en dag vil være i stand til å reise tilbake i tiden.

Imidlertid er det Gwendolyn som plutselig og helt uforberedt befinner seg i London i en helt annen tid. Dette blir begynnelsen på en helt ny tilværelse for henne der hun må introduseres for et dypt hemmelig brorskap av Voktere som har eksistert gjennom generasjoner. Ved hjelp av et enestående kronometer kan hun sendes på kontrollerte reiser tilbake i tiden for å bidra til å slutte en sirkel og dermed avdekke en enestående, altoverskyggende hemmelighet. Med på reisene må hun ha med den 19-årige ufordragelige, men akk så utrolig kjekke Gideon.

Jeg ble usedvanlig begeistret for denne boken. Det er lett å bli revet med i denne spennende historien der man veksler mellom nåtidens London med mobiler og internett og fortidens London med hestedrosjer og kårdekamper på liv og død. Anbefales til alle som liker spenning, fantasy og litt forelskelse. Passer best for 6. - 7. trinn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar