mandag 17. desember 2012

Sangen om en brukket nese av Arne Svingen

Dette var en skikkelig god bok - ja kanskje en av de beste barnebøkene jeg har lest i 2012.

Bart er en gutt som ikke akkurat er født på livets solside. Han bor i en sosialbolig i en bygård der naboene stort sett består av fylliker og narkomane. Moren hans er veldig glad i Bart, men hun har store problemer og klarer ikke så godt å ta vare på ham. Hun veier altfor mye, drikker altfor mye alkohol og jobber altfor lite. Det er ofte det ikke blir noe særlig til middag på Bart - kanskje noen saltstenger eller en smultring. Noen far har Bart aldri visst om, men han gjør noen forsøk på å finne ham.

Bart er imidlertid en utrolig god gutt. Han forsøker alltid å se positivt på tingene og tenker at livet i hvert fall ikke blir bedre om man er negativ. Han går på boksing for å lære å ta vare på seg selv, men etter en hel del boksetimer har han fortsatt ikke begynt å slå selv. Det ligger liksom ikke helt for ham. Isteden har han en fantastisk operastemme, men klarer ikke å synge med mindre han er helt alene på do.

Hverdagen til Bart endrer seg på mange måter når han på merkelig vis blir venner med Ada i klassen - en av de populære jentene på skolen, selv om hun er elendig til å holde på hemmeligheter.

Jeg kan ikke få anbefalt denne boken nok. Les den og få en utrolig god historie om en helt usedvanlig gutt. Latter og tårer får du på kjøpet. Mest for 5. - 7. trinn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar