mandag 24. november 2014

Battle av Maja Lunde

Amalies store lidenskap er dans. Hun går på danselinjen på Valkyrien videregående skole, og hun jobber knallhardt for å bli så god som overhodet mulig. Hun lever i tillegg et priviligert liv sammen med faren sin i en stor villa med svømmebasseng på vestkanten i Oslo. Hun har kjæreste, venner og i det hele tatt et ganske flott og behagelig liv.

Så en dag er det tydelig at noe er galt. Amalie og faren kastes ut av huset, og Amalie tror først at det hele er rent midlertidig. Så flytter de inn i en trist leilighet på Stovner, og Amalie begynner å forstå at hennes verden har gått i knas. Hun prøver i det lengste å opprettholde fasaden overfor vennene - de må for all del ikke skjønne hva som har skjedd med livet hennes.

Så en dag møter hun Mikael - innvandrer, Stovnergutt og en skikkelig god hiphop-danser. Han er helt annerledes enn noen hun tidligere har møtt, men de har en stor felles lidenskap i dansen. Amalie utfordres på det sterkeste - tør hun å bryte alle regler hun tidligere har levd etter, og tør hun å vise hvem hun egentlig er?

Dette er en skikkelig bra ungdomsbok om dans, om å oppleve store forandringer i livet, om å tørre å ta sjanser, om forelskelse. Den passer for elever på syvende trinn som liker å lese om selve livet og realistisk hverdagsdramatikk - og ekstra godt for dem som i tillegg er interessert i dans.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar