onsdag 26. november 2014

Gutta i trehuset med 13 etasjer av Andy Griffiths og Terry Denton

Dette er den tøysete fortellingen om Andy og Terry som bor i et trehus med 13 etasjer. Dette trehuset er ikke akkurat som andre. Foruten at det altså har 13 etasjer, så har det f.eks. også en bowlingbane, et svømmebasseng, et underjordisk laboratorium, en brusfontene, en marshmallowmaskin - bare for å nevne noe.

Gutta i treet lever av å skrive og illustrere bøker, og nå er forleggeren deres skikkelig hissig. De har ikke skrevet noen ny bok slik de skulle, og har nå bare 24 timer på seg til å levere et manus til forlaget. Andy og Terry prøver flere ganger å komme i gang med jobben, men det er bare det at det er så veldig mye annet å ta seg til i trehuset også - som. f.eks. å forvandle en hvit pusekatt til en gul kanarifugl, eller å klekke ut sjøapeegg, eller å få løs Terry som er fanget inne i en rape-gass-fylt tyggegummiboble.

Dette er første bok i en serie,og den ble kåret til årets barnebok i Australia. Her er det tull og tøys hele veien med lett leselig tekst av Andy og mengder av morsomme illustrasjoner fra Terry. Passer for både gutter og jenter fra tredje/fjerde klasse og oppover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar