tirsdag 25. november 2014

Familieforbannelsen av Gareth P. Jones

Mariel er vokst opp i Australia sammen med moren sin, og hun har hele tiden trodd at de ikke hadde annen familie enn hverandre. Så en dag går ferden til morens hjemland, England, for begravelsen til Mariels mormor. Dermed finner Mariel ut at ikke bare har hun hatt en mormor i England - hun har også fem onkler, tanter og flere søskenbarn. Hun er rasende på moren sin for å ha holdt dette skjult for henne samtidig som hun ikke får noen god forklaring på hvorfor hun har blitt holdt utenfor familien på denne måten.

Møtet med søskenbarna bli ikke noen spesielt hyggelig affære for Mariel. Hun føler seg overhodet ikke velkommen - noen er likegyldige overfor henne, noen er direkte fiendtlige, og flere gir henne klar beskjed om at hun ikke hører til, ikke er en ekte del av familien, at mormoren hatet både Mariel og moren hennes og at hun bør reise derfra så fort som mulig.

Mariel skjønner at noe er fryktelig galt i Considine familien - noe som bare søskenbarna vet om og som de voksne lever i uvitenhet om. Mariel oppdager også at søskenbarna lever et hemmelig og farlig liv om natten - et liv hun selv kan skjermes for ved å holde seg innendørs. Fristelsen til å gå ut blir imidlertid for stor, og etter hvert går sannheten opp for henne i all sin gru.

Denne boken vant i 2012 Blue Peter prisen i England som beste barnebok. Jeg synes den er spennende og må advare mot at den blir noe grusom mot slutten. Anbefales for mellomtrinnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar