tirsdag 22. september 2015

Du & jeg av Katarina von Bredow

Andreas er snart 12 år, og kalles litt hånlig for "professoren" fordi han er så flink på skolen - særlig i matte. Han blir ikke direkte mobbet på skolen, men han har det ikke akkurat topp heller. De andre elevene er stort sett ganske kjipe mot ham.

Andreas er også forelsket i Alicia - hun som er venn når de to er alene, men som behandler ham som luft - eller enda verre, som dritt - på skolen og når andre er tilstede.

Også hjemme blir det vanskelig den dagen Andreas leser en sms på farens telefon som absolutt ikke var ment for hans øyne. Faren til Andreas går fra å være pappa til å bli "personen Christer" for Andreas.

Alle disse tingene gjør at Andreas plutselig befinner seg i situasjoner han aldri har vært i før - noe bra og noe dårlig - og alt blir ganske forvirrende og vanskelig.

Dette er første av ialt tre frittsåtende bøker om livet på mellomtrinnet. Jeg synes forfatteren tar en rekke følelser, hendelser og situasjoner på kornet, og det vil forundre meg om ikke mange elever kjenner seg godt igjen. Anbefales for både gutter og jenter på 6. og 7. trinn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar