tirsdag 8. september 2015

Forfulgt i London av Ingeborg Dybvig

Clara og venninnen Emilie skal på påskeferie hos Claras familie litt utenfor London i England. Clara har en tendens til å komme opp i svært farlige hendelser, og vi kjenner henne allerede fra bøker som "Mareritt i Venezia" og "Det forsvunne manuskriptet" - bøker som tidligere har blitt utgitt i Ego Spenningserien.

Denne gangen har Clara lovet både faren og familien i England at hun ikke skal leke detektiv igjen, men på en tur inn til London alene med Emilie skjærer den planen seg fort. De ser en mann bli slått ned, og mens de venter på at politi og ambulanse skal komme, sier mannen noe uforståelig til dem samtidig som han gir dem en liten dings - en dings han sier de absolutt ikke må gi til politiet.

Etter dette, lever de to jentene farlig. Noen vil for alt i verden ha tak i det mannen ga dem, og jentene rekker aldri å sette seg på toget ut fra London igjen.

Jeg liker godt bøkene om Clara. De er spennende og passer godt for 5. - 7. trinn. Bakerst i boken er det en liten faktadel om London samt at det er forslag til hva man kan gjøre på ferie i storbyen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar