onsdag 30. september 2015

Teslas loft av Neal Shustermann

Nick er 14 år, og sammen med lillebroren og faren flytter han fra Florida til Colorado for å begynne på nytt etter at de mistet alt de eide i en brann - også moren.

På loftet i det gamle huset de kommer til, finner Nick en mengde merkelige apparater som han bestemmer seg for å forsøke å selge på et garasjesalg. Det rare er at folk både er utrolig ivrige etter å kjøpe skrotet samt at de gjerne betaler langt mer enn Nick forventer. Etter gareasjesalget viser det seg imidlertid at en gammel brødrister slett ikke bare er en gammel brødrister, og det forhistoriske fotoapparatet tar noen meget spesielle bilder. Alle apparatene ble i sin tid konstruert av oppfinneren Tesla og de har en del helt uvanlige egenskaper.

Samtidig som dette gradvis går opp for Nick, så blir han også klar over at en gjeng menn i lyse dresser er særdeles opptatt av å få tak i apparatene. De er bokstavelig talt parat til å gå over lik for å lykkes.

Teslas loft er første bok i Accelerati-trilogien. Det er en overraskende historie (kan ikke huske at jeg har lest noe lignende før), og boken er både spennende og humoristisk. Jeg likte den veldig godt, og anbefaler den gjerne til elever på mellomtrinnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar