lørdag 26. september 2015

Hun & han av Katarina von Bredow

Dette er andre, frittstående bok i trilogien om livet på mellomtrinnet. Mens første bok "Du & jeg" ble fortalt ut fra Andreas sitt synspunkt, så er det Alicia som forteller i denne boken.

Alicia vil så gjerne være med i gjengen til de aller mest populære på skolen, og hun anstrenger seg hele tiden så hardt for å bli akseptert og passe inn at hun blir helt sliten av det. Samtidig sliter hun med vennskapet til Andreas. Hun synes han egentlig er en bra gutt, men så er han så nerdete og ukul at hun blir helt rasende av det. Hun sliter også med forholdet til bestevenninnen Frida, som det egentlig ikke passer å drasse på når man vil blir akseptert av de kuleste.

På Facebook derimot, er livet plutselig mye bedre. En dødskjekk gutt på 17 år vil bli venn med henne, og gjennom chatten på Facebook får de fort et fortrolig forhold. Alicia føler at hun kan fortelle alt til Lucas, som han heter, og at han forstår henne slik ingen andre gjør. En dag avtaler de å møtes, og det blir ikke helt som Alicia har forestilt seg.

Alicia har det veldig vondt inni seg, men hun holder lenge masken og en tøff fasade utad. Ikke uventet er det Andreas som stadig viser seg å være den som er tilstede når hun trenger det som mest.

Jeg syntes første bok i serien var bra, men denne synes jeg er enda noen hakk bedre. Det kan være forferdelig vanskelig å være 12-13 år - ikke helt barn lenger, men likevel langt fra voksen. Jeg anbefaler boken sterkt til alle i 6. og 7. klasse.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar